Hatha yoga
Voordat ik met yoga in aanraking kwam was ik van mening dat yoga voor watjes is, ik had er een beeld bij van geitenwollen sokken en een heel uur liggen ‘hummen’ op een matje. Mijn nieuwsgierigheid overwon, ik ben op zoek gegaan naar de yoga die bij mij paste en kwam tot de ontdekking dat yoga heel leuk is om te doen!

Hatha yoga is de lichamelijke vorm van yoga die zich kenmerkt door het aannemen van verschillende yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en mediteren. Ha staat voor zon (yang), tha voor maan (yin) en yoga voor samenbrengen. Licht kan niet zonder donker en andersom, yoga is de manier om deze tegenpolen in onszelf te verbinden.

Yin – yoga
Brengt je rust, ruimte om open te kunnen observeren en reflecteren, een  tegenhanger in ons hectische leven.
Het raakt diepere lagen aan via het bindweefsel, waardoor je een intense ontspanning ervaart.
Het stimuleert de meridianen (het openen van energiekanalen) bevordert de stroom van chi (je levensenergie) en heft energetische blokkades op.
Yin – yoga nodigt uit om mentale en emotionele weerstand te observeren en los te laten.

Wil jij ervaren wat yoga voor jou kan betekenen? Ben je op zoek naar een juiste balans tussen lichaam en geest, denken en voelen en tussen de buitenwereld en jezelf? Meld je vrijblijvend aan voor een gratis les en ervaar wat yoga voor jou kan doen!