“Yin – yoga 3.3″

Brengt je rust en ruimte. Het raakt diepere lagen aan via het bindweefsel, waardoor je een intense ontspanning ervaart. Het stimuleert de meridianen (het openen van energiekanalen) bevordert de stroom van chi (je levensenergie) en heft energetische blokkades op.

Door langere tijd in een houding te blijven (3 tot 5 min.) stimuleer je het bindweefsel in je lichaam waardoor deze weer de juiste ontspanning/spanning terug krijgt.

Je hebt ongelooflijk veel bindweefsel in je lijf, je botten, je pezen zijn bindweefsel zelfs je spieren bestaan voor 30% uit bindweefsel en als je dan op energetische wijze naar het bindweefsel kijkt wordt in het bindweefsel alle informatie opgeslagen wat we mee maken in ons leven. Traumatische ervaringen, spanning en stress zorgen ervoor dat het bindweefsel zijn elasticiteit verliest en stug of soms zelfs steenhard wordt, wat zich uit in pijn in het lichaam.

Dit noemen we dan als metafoor ijs, ijs kun je ontdooien door warmte en de mooiste warmte bron die we altijd bij ons hebben is “AANDACHT”. Door met aandacht naar de pijnlijke plek te gaan tijdens het lange aanhouden in een houding, ontdooi je het ijs in jou en wordt de pijn minder en gaat zelfs op den duur over. Mits je wilt kijken naar het energetische stukje waar dit lichaamsdeel voor staat, bijvoorbeeld je wervelkolom staat voor de draagkracht in je leven, je onderrug heeft te maken met dat wat je neerzet op aarde de weg die je daarbij bewandelt en de stappen die je daadwerkelijk zet, je schouders staan voor hoe je je schouders eronder zet en wat je op je schouders neemt, kunt en wilt dragen.

Tijdens de Yin – yoga 3.3 luisteren we naar muziek terwijl we langere tijd met aandacht in een houding zitten of liggen, onze grenzen aftastend weer in contact komen met ons lichaam. De diepere lagen in ons bewustzijn verkennen, bewust worden waarom je een frozen schoulder hebt of iedere keer weer die onderrug die zit te zeuren, in plaats van die plek te verafschuwen ga je met aandacht ernaar toe je leert dat jou pijnen een roep zijn om aandacht, en dat jij ze zelf op kunt lossen door er eerlijk en open naar te kijken……..


“De 6 basisbewegingen van de Meridiaan Chi-kung”

Heb je weleens dat je denkt….. ik kan wel over alles janken vandaag, ik ben zo verdrietig zonder grote aantoonbare reden?
Misschien is je metaal element uit balans daar hoort de emotie verdriet bij.
Of je hebt een heel kort lontje, boos op alles en iedereen?
Is je houtelement uit balans? wat heb je op je lever? Of je moet eens flink gal spuwen (galblaas) bij het element Hout hoort de emotie woede en de organen lever en galblaas.
Zo is je hele lichaam een netwerk van communicatie, doorstroming van energie, de Chinezen hebben er een hele studie van gemaakt die zij de Chinese geneeskunde noemen, misschien al eens van gehoord?

Acupunctuur, Shiatsu Therapie, Shiatsu massage, werken allemaal met de 5 elementen en een goede doorstroming van de energiebanen.

Met de workshop;
“De 6 basisbewegingen van de Meridiaan Chi-kung”, kun je jezelf in balans brengen en vooral in balans houden.

Meridiaan Chi-Kung vind ik een mooie, leuke en zachte manier van bewegen om de energie in de meridianen in je lichaam te laten doorstromen, de vijf elementen vuur, aarde, metaal, water en hout in balans te brengen, het Yin en Yang in evenwicht brengen, waardoor ik mij gegrond voel, veerkrachtig en kan ik mee deinen met het leven.


“Uit je hoofd, in je kracht”

Misschien herken je het volgende…… je staat in de ochtend op, Je zit lekker in je vel, je hebt veel energie……..maar dan ga je in contact met iemand, dat kan een goeie vriend/vriendin zijn een bekende of een vreemde waar je voor het eerst een gesprek mee hebt…. en naderhand voel je je helemaal leeg…….

Hoe kan dit nou? ligt dit aan de ander of aan jezelf?
Hoe fijn zou het zijn als dit niet meer gebeurt!
als je een bewuste keuze kunt maken bij ieder contact wat je aangaat met de ander.
Dat het je niet zomaar WEER overkomt?

Dat zou toch heerlijk zijn, die fijne dag vol positiviteit en energie gewoon voortzetten maakt niet uit wie je tegenkomt!

Deze workshop zorgt voor bewustwording en inzicht waardoor je zelf kunt kiezen of je je laat leeg trekken door de ander of niet!
Door middel van coachen, mindfulness, yoga, mediteren, stilte en vertragen de verbinding aangaan met jezelf en van daaruit met de ander :)


Workshop Kopstand (Sirsasana)”

Voor iedereen die het een uitdaging vind om de kopstand te leren!

Hier een aantal voor en nadelen van de kopstand en leuke weetjes op een rij gezet, zodat jij een bewuste keuze kunt maken of jij je in wilt schrijven voor deze workshop.

Voordelen van het regelmatig beoefenen van de kopstand zijn;
1) Het belangrijkste fysiologische effect van de kopstand oftewel omkeerhouding is dat de normale werking van de zwaartekracht wordt omgekeerd.

2) De neiging van de buik, ingewanden en andere weefsels en organen om naar beneden te zakken wordt tegengegaan.

3) Het bloed circuleert op een andere manier.

4) Vocht dat zich ophoopt in de benen zakt terug in de richting van het hart en zuurstofrijk bloed stroomt naar de nek, het gezicht en de hersenen.

5) Ook de zenuwen in de rug profiteren ervan, het hart wordt tijdelijk wat ontlast en de aderen in de benen hebben minder te doen.

6) Een goede remedie tegen spataderen, aambeien en verzakking van de organen in de buik.

7) Bij aandoeningen aan de baarmoeder en de eierstokken zou de omgekeerde houding zelfs een therapeutisch effect hebben.

9) De hypofyse en verschillende andere klieren krijgen extra bloed.

10) Verbetert je algehele lichaamshouding, bevordert geestelijk en lichamelijk evenwicht.

Belangrijk om te weten voordat je kiest voor inschrijving van de workshop.
De kopstand is niet geschikt voor mensen met;
Verhoogde bloeddruk
Bindvliesontsteking van de ogen
Hersenbeschadiging
Nekklachten
Whiplash
Zwangerschap
Menstruatie (vind ik een twijfel geval)

Door middel van verschillende yogahoudingen, ademhalingsoefeningen, nada braghma (yoga met geluid) concentratie en meditatie naar ons doel toe werken…… de kopstand te leren op een veilige en verantwoorde maar vooral leuke manier die bij jou past.


CHAKRA YOGA”

De Chakra’s zijn energie bronnen in het lichaam die direct in verbinding staan met jou zijn, wie jij bent. Je hebt 7 hoofdchakra’s en nog een heleboel neven chakra’s, tijdens deze workshop concentreren we ons op de 7 hoofdchakra’s.

Zo staat jou;
1e chakra, “ik ben” in verbinding met je veilig voelen, een goede basis voor jezelf creëren, een stevig fundament.

2e chakra, “ik heb” het omgaan met je omgeving, niet oordelen, dat lust er mag zijn, alle emoties horen hierbij.

3e chakra, “ik weet” weten wat je wilt en wat je niet wilt en vooral belangrijk daar naar handelen het is het chakra van daadkracht.

4e chakra, “ik voel” is het chakra van verbinding, geven en ontvangen zijn in balans.

5e chakra, “ik creëer” je eigen leven creëren begint met het uiten van jou behoeftes, communicatie, creativiteit horen bij dit chakra.

6e chakra “intuïtie” het aanvoelen, voorvoelen daar naar luisteren en handelen, jezelf serieus nemen, achter jezelf gaan staan.

7e chakra, “ik dien” het grotere pad der wijsheid, in verbinding staan met de universele energie, vertrouwen hebben in……

Tijdens deze workshop gaan we de essentie van ieder chakra weer aanvullen, heel maken.
We raken de chakra’s aan door;
Verschillende yogahoudingen te doen die de chakra’s op een positieve manier beïnvloeden.
Ademhalingsoefeningen voor het zuiveren van jou energie.
Je aura schoonmaken van verstoringen.

Deze workshop is voor iedereen die op zoek is naar evenwichtig zijn……in verbinding gaan met jezelf, voelen wat jou behoeftes zijn en dat deze ook gehoord mogen worden.
Ruimte en vrijheid begint bij, jezelf bevrijden van overtuigingen die niet meer bij je passen, meanderen met het leven, vertrouwen hebben in…..en de energie aannemen van “het is zoals het is”.